Tyresö Discgolfbana

Tyresö Discgolfbana

Sedan 2015 innehåller Tyresö Discgolfbana 18 hål.
Det finns även en puttkorg i närheten av första utkast.

Karta över området (med bankarta) och hålkartor finns vid banan och även här på sidan Kartor där du också finner en genomflygning med drönare.

Det finns även videoklipp från banan  (discgolfinformation, tävlingar med mera).

I området finns även utegym, elljusspår, backträningsmöjligheter, badplats, fotbollsmål, café, raststuga, grillplatser, toaletter, omklädningsrum och bastu. På vintern finns dessutom pulkabackar, längdskidåkningsspår och plogad skridskobana på sjön. Läs mer om möjligheterna hos Tyresö Kommun.

Så här hittar du hit
Banan ligger söder om Stockholm på bussavstånd från Gullmarsplan eller från Vattugatan vid Stockholms Central.
Åk till Alby Friluftsgård eller Nyfors i Tyresö.
Du finner banan i närheten av Alby Friluftsgård.

Bor du i närheten tar du mer än gärna cykeln hit.

Om du besöker Stockholm är du varmt välkommen till Tyresö Discgolfbana.
Vill du passa på att även spela andra banor i Stockholm – klicka här.

Sveriges mest omtyckta gratisbana

Vi som på ideell basis driver Tyresö Discgolf samarbetar med Tyresö kommun för att ge dig möjlighet att spela på en bra bana med lagom utmaning. Uppepå korg 18 har vi en QR-kod vilken du kan skanna med din mobilkamera. När du gör det dyker en webbadress upp till en formulär där du kan tycka till om banan – någon som över 1000 spelare redan gjort. Tyresö Discgolf sammaställer sedan informationen som kommit in och använder den som underlag för att göra banan bättre.

I Udisc, den ledande appen för resultatskrivning och baninformation har man även möjlighet att rescensera banor man spelat. Tyresö discgolfbana har nu under flera år varit Sveriges mest omtyckta gratisbana. Vi får ofta höra – från såväl nybörjare som elitspelare – att man uppskattar att banan för att den har bra variation, genomtänkta hål, bra utkast och den ligger i ett naturskönt område.

Allt detta ger oss i klubben extra energi att fortsätta vårt arbete.
Välkommen!